NEPEČENÝ ČUČORIEDKOVÝ CHEESECAKE

Polévky
28 července 2024
Servírování nepečeného cheescake s borůvkami

Recept pro Vás připravila cukrářka Veronika Bušová, s níž se můžete setkat osobně na kurzech školy pečení či sledovat videorecepty na jejím Instragramu.

Celý video postup s přípravou cheesecake naleznete na Instagramu. 



Sušienkový základ na cheesecake

  • 300g maslových sušienok
  • 150 g masla
  • 500g jemného tvarohu
  • 200g kyslej smotany
  • 250g mascarpone
  • 200g bielej čokolády
  • 250g čučoriedok
  • 80g trstinového cukru
  • šťava z 1/2 citróna

Sušienky zomelieme a zmiešame s maslom izbovej teploty. Najlepšie to ide vďaka skvelému kuchynskému food processoru Kitchenaid. Nanesieme ich na dno pohárikov a utlačíme lyžicou.

Na krém vyšľaháme tvaroh, kyslú smotanu a mascarpone.

Bielu čokoládu nalámeme na kúsky a roztopíme ju v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Vlažnú ju vlejeme do krému a prešľaháme.

Krém nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka bez špičky na sušienkový základ. 

Čučoriedy povaríme s cukrom a citrónovou šťavou. Vlažnú polevu nalejeme na krém a ozdobíme mätou.

Takto pripravený cheesecake necháme stuhnúť v chladničke. 

Mletí sušenek ve food processoru 5KFP1319EBM
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít