MAKOVÝ REZ

Moučníky a dezerty
14 března 2025



Suroviny
Na korpus
  • 80 g masla
  • 160 g kryštálového cukru
  • 1 vajíčko
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g mletého maku
  • 300 ml mlieka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • kóra z 1 citrona

Na náplň
  • 200 g slivkového džemu

Na polevu
  • 250 g práškového cukru
  • 50 ml citronovej šťavy

Postup

Najskór si čerstvo zomelieme mak, aby bol koláčik šťavnatý a nie suchý. Ja som na to použila násadu na mletie masa od KitchenAid. Maslo vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny a zašľaháme vajíčko. Prilejeme mlieko a aj to zašľaháme. Prisypeme presiatu múku s kyriacim práškom do pečiva a čerstvo zomletý mak a zľahka zpracujeme do cesta. Nakoniec cesto ochutíme kórou z umytého bio citróna. Cestom naplníme formu (28 x 22 cm, ale pokojne aj vačšiu alebo tortovú) a koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 C približne na 30 - 40 minút. Či je korpus hotový skontrolujeme špáradlom na ktorú sa nesmie po zapichnutí lepiť cesto. Korpus zvrchu zarovnáme a prerežeme ho na polovicu. Potrieme ho slivkovým džemom a korpusy spojíme. Navrch nalejeme polevu z vymiešaného práškového cukru a citrónovej šťavy. 



Dobrú chuť :)
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít