ROLOVANÁ BAGETKA S ČESNEKOVÝM MÁSLEM A RUKOLOU
S blížícím se jarem se v kuchyni o slovo hlásí saláty, bylinky a různé další druhy zeleně, proto jsem jí trochu zakomponovala také do pečiva. Domácí pečivo naše rodina totiž miluje v jakékoli podobě, a tentokrát jsem se rozhodla trochu překvapit a do běžné bagetky zakomponovat trochu netradiční "zelený obsah".
Ingredience:
Kvásek:
12 g droždí
10 g hladké mouky
10 g vlažné vody
1 malá lžička cukruNa těsto:
230 g hladké mouky
170 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
Suroviny na náplň:silnější plát změklého másla
2 stroužky česneku
dvě hrsti rukoly (medvědí česnek)
Postup:
Připravte si kvásek smícháním všech uvedených surovin a nechejte chvíli vzejít na teplém místě (asi 10 minut). Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid pak vložte všechny suroviny pro přípravu těsta, přilijte vzešlý kvásek a nechejte zpracovat v krásné hladké těsto.
Nechejte kynout přikryté utěrkou minimálně 50 minut na teplém místě. Vykynuté těsto ručně ještě trochu propracujte a rozválejte na obdélník.
Ten pak rovnoměrně potřete změklým máslem utřeným s prolisovaným česnekem a zasypejte rukolou, použít můžete třeba i zdravý medvědí česnek. Zaviňte a dobře uzavřete oba konce tak, aby vám máslo v průběhu pečení nevyteklo.
Přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem a nechejte kynout ještě asi 20-30 min. Před vložením do trouby potřete vlažnou vodou a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 25 minut.
Po upečení přesuňte bagetku na mřížku a nechejte vychladnout. Servírujte jako přílohu k pomazánkám nebo k salátu.
Dobrou chuť :-)
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření