PAVLOVA JAKO ROLÁDA

Moučníky a dezerty
25 června 2022



Také vám zbývá z toho neustálého pečení buchet hodně bílků? Pojďme je společně využít do téhle nevšední rolády.

   

Ingredience
 
  • 200 g bílků
  • 300 g jemného krupicového cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky vinného octa
  • 3 smetany ke šlehání
  • ovoce podle chuti
   

Bílky (pokojové teploty) začneme na velmi malé otáčky šlehat s cukrem a to až do rozpuštění cukru. Zkusíme mezi prsty, neměly by být cítit krystalky cukru. Poté otáčky zvýšíme a vyšleháme pevný a lesklý sníh. Tento proces trvá 10-15 minut. Nakonec vmícháme škrob a ocet.

Hmotu rovnoměrně a rychle rozetřeme na pečící papír na plech. Troubu si rozehřejeme na 200°C na horkovzduch. Roládu vložíme do trouby a teplotu stáhneme na 160°C. Pečeme asi půl hodiny. Po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.

Pak překlopíme na čistou utěrku, opatrně odstarníme pečící papír, natřeme ušlehanou smetanou a poklademe ovocem. Pomocí utěrky pak srolujeme. Roládu dzdobíme na povrchu ovocem, jedlými květy nebo ušlehanou smetanou.

Základem úspěchu je správné našlehání a pak správné upečení. Roláda má být křupavá na povrchu a vevnitř pěnová.

   
Recept pro Vás vytvořila Petra Burianová vítězka soutěže „Peče celá země 2020“.

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít