KOKOSOVÁ ROLÁDA S MALINAMI
Moučníky a dezerty
03 března 2025

Suroviny
Kokosový bezé plát
- 150 g bílků
- 100 g cukru krupice
- 45 g hladké mouky
- 40 g jemně strouhaného kokosu
Smetanový krém s malinami
- 250 g smetany ke šlehání 33%
- 100 g mascarpone
- 1 - 2 lžíce cukru krupice ( lze i vynechat )
- hrst mražených malin ( možno i čerstvé
Postup
V robotu KitchenAid vyšlehejte bílky za postupného přidávání cukru do pevného sněhu. Stěrkou vmíchejte prosátou mouku a následně i kokos. Těsto rozetřete na plech (40 x 30 cm) vyložený papírem na pečení a přes sítko lehce posypte moučkovým cukrem. Pečte v troubě vyhřáté na 220° C (horní/dolní ohřev) asi 7 - 9 minut. Ihned po upečení otočte plát i s papírem na lehce pomoučněný čistý arch papíru, není třeba stáčet za horka. Teprve až po úplném vychladnutí papír z plátu opatrně sloupněte.
Všechny suroviny na krém (kromě malin) společně pozvolna vyšlehejte v krém a rozetřete rovnoměrně na roládový plát (na tu stranu, ze které jste sloupli papír). Na delší stranu poskládejte vedle sebe maliny a malou část ,, rozdrobte" na zbytek krému. Pomocí papíru roládu zatočte a dobře utáhněte. Zabalenou v papíru jí dejte do lednice (spojem dolů) na několik hodin vychladit. Vychlazenou roládu krájejte vroubkovaným nožem, po každém řezu nezapomeňte nůž otřít. Před servírováním můžete roládu lehce pocukrovat.

Celý recept včetně dalších tipů na roládu najdete i na blogu vikendovepeceni kde si ho můžete vytisknout nebo upéct bez tmavnutí obrazovky.
Recept pro vás připravila Míša Landová - Víkendové pečení :)