MATCHA ZMRZLINA
Tentokrát jsme doma dostali chuť na něco exotického, proto jsme vyzkoušeli příchuť "Matcha". Matcha je druh zeleného čaje práškové struktury, který se kromě přípravy čaje hodí také skvěle na vaření a pečení. Děti si nejdříve myslely, že vyrábím pistáciovou, ale musím potvrdit, že i zelený čaj Matcha jim nakonec velmi chutnal.
Ingredience
- 150 ml kondenzovaného mléka
- 330 ml sladké smetany 33%
- 2 lžíce čaje Matcha
Zmrzlinovač KitchenAid nechejte přes noc důkladně vychladit v mrazáku. Druhý den nalijte kondenzované mléko do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a šlehejte asi 1 minutu. Poté přidejte šlehačku a šlehejte, dokud se nevytvoří šlehačka, nebo nadýchaná hmota. Až poté do ní opatrně vmíchejte také Matcha prášek.
Hotovou směs pak nalijte do zmrzlinovače a postupujte podle návodu. Za cca 20 minut máte zmrzlinu hotovou a připravenou buď k přímě spotřebě, nebo k uchování v mrazáku.
V případě úschovy zmrzliny přemístěte hotovou zmrzlinu do nádoby o objemu 1 litr a dobře uzavřete (pokud nemáte nádobu s víkem, přikryjte alespoň fólií, aby se vám na povrchu zmrzliny netvořily krystalky). Takto připravená zmrzlina vydrží v mrazničce až dva týdny. Pak už trochu ztrácí na chuti a vůni, což je způsobené tím, že jste do směsi nepřidali konzervační látky.
Zmrzlinu před podáváním vždy nechejte cca 10 minut povolit, aby se vám lépe porcovala. Výslednou zmrzlinu doporučuji podávat například k čokoládovým koláčům či dortíkům.
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu.