Od 10. 3. - 16. 3. nakupujte se slevou 20 % s kódem DENIK20
Nevztahuje se na zboží ve slevě, Výhodný nákup a Outlet

MALINOVÉ ŠAMROLKY - TRUBIČKY

Moučníky a dezerty
03 března 2025


Suroviny
  • 2 lístkové cestá
  • 1 vajíčko
  • 1 žľtko
  • štipka soli

Na malinovú penu
  • 2 bielky
  • 100 g malinového džemu
  • 300 g kryštálového cukru
  • 80 ml vody
  • 30 g mrazom sušených malín

Na ozdobu
  • 30 g sušených malín

Postup

Lístkové cestá necháme pri izbovej teplote chvíľu povoliť aby se pri rolování nelámali. Rozrolujeme ich a nakrájame na približne 1,5 cm pásy. Kovové trubičky na šamrolky najskór potrieme naolejovanou servítkou alebo namažeme maslom aby sa cesto neprilepilo. Pásy obtočíme okolo trubičky tak aby se z časti spoje prekrývali. Jemne utlačíme ale dávame pozor aby sme na okrajoch nechali voĺný aspoň 1 cm, cesto pri pečení narastie. Šamrole potrieme vyjíčkom so soľou a pečieme pri teplote 180° C približne 20 minút do zlatista. Necháme ich mierne vychladnúť a vlažné ich točivým pohybom uvoľníme z trubičiek. Ako náplň si pripravíme malinovú penu. Bielky s malinovým džemom šľaháme na strednej rýchlosti. Cukor zmiešame v menšom hrnčeku s vodou a uvaríme hustý sirup (112 -115 ° C), ktorý opatrne po okraji misky vlejeme k šľahajúcim sa bielkom. Maringue šľaháme do vychladnutia a nakoniec pridáme na prach rozomleté mrazom sušené maliny pre ešte intenzívnejšiu malinovú chuť. Šamrolky naplníme pomocou cukrárskej špičky z oboch strán malinovým maringom a konce namočíme v drti mrazom sušených malín. 

Recept pro vás připravila Veonika Bušová.
Video recept najdete na našem Instagramu.
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít