DÝŇOVÉ BOCHÁNKY

Domácí pečivo Dýně
09 listopadu 2020

Servírování dýňových bochánků

Tento recept z naší FB soutěže na dýňové bochánky vám jistě přijde k chuti během celého roku a nejen při oslavě Halloweenu. 

"Vybrala jsem si č.7 - moje šťastné číslo a navíc ještě lepší téma DÝNĚ. A tak jsem udělala dýňové pyré, dala ho do kynutého těsta a vznikly tyhle kynuté dýňové bochánky." 
Autorkou receptu je Verča Penkalová.
 

Ingredience
 
  • půlka menší dýně
  • 350 g hladké mouky
  • 120 ml vlažného mléka
  • 45 g másla
  • 1 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 15 g čerstvého droždí
  • špetka soli


 

Dýni vydlabeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme na půl hodiny do trouby na 175°C. Po vytažení vidličkou zjistíme, jestli jde snadno rozmáčknout, uděláme pyré.

Z dýně a ingrediencí uděláme těsto. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, nalejeme mléko, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme droždí a necháme kvásek vzejít. Pak přidáme zbytek surovin s 130 g pyré, rozpuštěným vychladlým  máslem a uděláme těsto.
Necháme 1 hodinu kynout.

Poté si rozdělíme na 10-15 bochánků, uválíme do kuliček a pomocí provázku (neutahujeme) uděláme z bochánků dýně. Necháme kynout dalších 40 minut.

Troubu si předehřejeme na 180°C a bochánky pečeme zhruba 20 minut. Ještě horké je potřeme rozpuštěným máslem s medem a necháme vychladnout.
 

 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít