ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY
Recept na oblíbenou laskominu je tu. Naučte se péct čokoládové rohlíčky.
Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí cukráři z legendární brněnské Cukrárny Kolbaba.
Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí cukráři z legendární brněnské Cukrárny Kolbaba.
Suroviny
Buflery:
- 65 g cukr krupice
- 15 g hladká mouka
- 15 g vanilkový pudink
- 150 g bílky
- 87 g žloutky
- 25 g vody
Čokoládový krém:
- 40 g vanilkový pudink
- 250 g mléko
- 125 g cukr krupice
- 250 g máslo
- 100g 70% čokolády
Čokoládová poleva:
- 70% čokoláda
- rostlinný oleje
Postup:
Cukr vyšlehejte v robotu spolu s bílky a část našlehaného sněhu dejte bokem.
Ze žloutků, vody, pudinku a ⅓ mouky vytvořte smícháním kašičku, do které přidejte část sněhu a promíchejte. Přidejte zbytek mouky.
Zdobicím sáčkem nastříkejte směs na plech pokrytý pečicím papírem.
Vložte do trouby na 165 °C na 10 minut.
Uvařte pudink a jakmile bude hotový, zašlehejte do něj máslo a rozpuštěnou čokoládu.
Připravte čokoládovou polevu a rohlíčky v ní po jednom máčejte. Olej se do rozpuštěné čokolády přidává, aby úplně neztvrdla a nelámala se.
Dobrou chuť!
Cukr vyšlehejte v robotu spolu s bílky a část našlehaného sněhu dejte bokem.
Ze žloutků, vody, pudinku a ⅓ mouky vytvořte smícháním kašičku, do které přidejte část sněhu a promíchejte. Přidejte zbytek mouky.
Zdobicím sáčkem nastříkejte směs na plech pokrytý pečicím papírem.
Vložte do trouby na 165 °C na 10 minut.
Uvařte pudink a jakmile bude hotový, zašlehejte do něj máslo a rozpuštěnou čokoládu.
Připravte čokoládovou polevu a rohlíčky v ní po jednom máčejte. Olej se do rozpuštěné čokolády přidává, aby úplně neztvrdla a nelámala se.
Dobrou chuť!