ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY

Vánoce Moučníky a dezerty
16 června 2023
Recept na oblíbenou laskominu je tu. Naučte se péct čokoládové rohlíčky.
Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí cukráři z legendární brněnské Cukrárny Kolbaba.
 
 



Suroviny

Buflery:
  • 65 g cukr krupice
  • 15 g hladká mouka
  • 15 g vanilkový pudink
  • 150 g bílky
  • 87 g žloutky
  • 25 g vody 
 
Čokoládový krém:
  • 40 g vanilkový pudink
  • 250 g mléko
  • 125 g cukr krupice
  • 250 g máslo
  • 100g  70% čokolády
 
Čokoládová poleva:
  • 70% čokoláda
  • rostlinný oleje
 
Postup:

Cukr vyšlehejte v robotu spolu s bílky a část našlehaného sněhu dejte bokem.
Ze žloutků, vody, pudinku a ⅓ mouky vytvořte smícháním kašičku, do které přidejte část sněhu a promíchejte. Přidejte zbytek mouky.
Zdobicím sáčkem nastříkejte směs na plech pokrytý pečicím papírem.
Vložte do trouby na 165 °C na 10 minut.
Uvařte pudink a jakmile bude hotový, zašlehejte do něj máslo a rozpuštěnou čokoládu.
Připravte čokoládovou polevu a rohlíčky v ní po jednom máčejte. Olej se do rozpuštěné čokolády přidává, aby úplně neztvrdla a nelámala se.






Dobrou chuť!
 
 
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít