CITRONOVÁ LEVANDULE S MASCARPONE

Nápoje
20 července 2022

Není nic snazšího, než si s KitchenAid nástavcem na ledovou tříšť 5KSMSIA připravit osvěžující dezert z mascarpone a voňavou královnou bylinek levandulí. Nástavec ke kuchyňskému robotu pomůže se strouháním zmrazených tekutin, čerstvých ovocných šťáv či smetany na lehoučkou tříšť.  

     

 

Ingredience:

250 ml vody
130 g cukru  
kůra z půlky citronu

 180 ml citronové šťávy (4 až 5 citronů)
1 lžička sušené nebo čerstvé levandule

Na zmrzlinu z mascarpone:
250 g mascarpone
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka  
500 ml smetany ke šlehání

1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli

   

Postup:

Naplňte 4 formy na led až po rysku čistou vodou a zmrazte na 12 až 24 hodin (formy na led jsou dodávány s nástavcem).
 

     
 


Sirup:
V hrnci smíchejte vodu, cukr, citronovou šťávu a levanduli. Začněte pouze s 1 lžičkou levandule. Přiveďte k varu a poté 5 minut vařte.
Po pár minutách sirup ochutnejte a pokud chuť levandule není dostatečně silná, můžete přidat další lžičku a zahřívání opakovat dalších 5 minut.

Hotový sirup sceďte do misky, přidejte citronovou kůru a dejte do lednice vychladit.

 

   
 


Krém z mascarpone (zhotovte den předem):

V kuchyňském robotu vyšlehejte mascarpone, plechovku slazeného kondenzovaného mléka a šlehačku. Přidejte vanilku a sůl. Přendejte do mrazící nádoby a zmrazte na 6 hodin.

 

Dokončení:

Krém z mascarpone vyjměte z mrazničky asi na 15 až 20 minut, aby změknul (zmrzlé mascarpone s měkkým ledem by bylo příliš těžké). Poté mascarpone naberete do servírovací misky.

Připravený led vložte do nástavce na ledovou tříšť a nastrouhanou tříšť naneste na krém z mascarpone.

Povrch polejte vychlazeným levandulovým sirupem a dozdobte.
 


Dobrou chuť!

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít