CHŘESTOVÉ PESTO
Chřestová sezóna pomalu začíná, a proto jsem si pro vás připravila jednu netradiční pochoutku, při jejíž výrobě zmíněný chřest využijete. Pesto můžete udělat v podstatě z čehokoliv a ani chřest není výjimkou. Čerstvý navíc obsahuje i spoustu vitamínů a stopových prvků. Já si pesto nejraději vychutnávám v kombinaci s křupavou bagetkou a skleničkou dobrého vína. :-) Přidat si jej ovšem můžete také do rizota nebo těstovin.
Ingredience:svazek zeleného chřestu
strouhaný parmezán
slunečnicová semínka
olivový olej
stroužek česneku
citronová šťáva
sůl
Postup:
Chřest očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food processoru KitchenAid.
Přidejte slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začněte mixovat.
V průběhu mixování přilévejte po částech olivový olej, dokud vám nevznikne hladké pesto.
Hotové pesto ochuťte solí a ihned konzumujte.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.