CHŘESTOVÉ PESTO

Chřestová sezóna pomalu začíná, a proto jsem si pro vás připravila jednu netradiční pochoutku, při jejíž výrobě zmíněný chřest využijete. Pesto můžete udělat v podstatě z čehokoliv a ani chřest není výjimkou. Čerstvý navíc obsahuje i spoustu vitamínů a stopových prvků. Já si pesto nejraději vychutnávám v kombinaci s křupavou bagetkou a skleničkou dobrého vína. :-) Přidat si jej ovšem můžete také do rizota nebo těstovin.
 

IMG_2683



Ingredience:

svazek zeleného chřestu
strouhaný parmezán
slunečnicová semínka
olivový olej
stroužek česneku
citronová šťáva
sůl



Postup:
 
Chřest očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food processoru KitchenAid.
 
IMG_2663_1
 
Přidejte slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začněte mixovat.
 
IMG_2664_1
 
V průběhu mixování přilévejte po částech olivový olej, dokud vám nevznikne hladké pesto.
 
IMG_2666_1
 
IMG_2667_1
 
Hotové pesto ochuťte solí a ihned konzumujte. 
 
IMG_2680_1
 
IMG_2662
 


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít