BEZLEPKOVÉ ŘEZY PIŠKOTOVÉ ŘEZY S PUDINKEM
Původní recept mám od své kamarádky - jen jsem si jej převedla do bezlepkové varianty :-) Je to v podstatě jako pudinkový pohár s piškoty a šlehačkou, ovšem v tomto případě si můžete ukrojit kousek tak akorát, jak velký chcete :-)
Ingredience:Těsto:
4 velká vejce
200 g cukru krupice
100 ml oleje (slunečnicový, olivový)
200 g bezlepkové samokypřící mouky Doves Farm
Pudink:1 litr plnotučného mléka
2 sáčky vanilkového pudinku (použila jsem Dr. Oetker Pravá vanilka)
Cukr dle chuti ( dávám 8 lžiček)
Dokončení:1 – 2 kelímky šlehačky
Postup:
Středně velký, hlubší plech vyložte pečícím papírem. V kastrůlku uvařte puding podle návodu, oslaďte a ponechte zatím stranou. Troubu předehřejte na 190°C.
V míse kuchyňského robotu KitchenAid vyšlehejte celá vejce s cukrem do světlé pevné pěny.
Za stálého šlehání postupně tenkým proudem přilévejte také olej.
Jakmile jsou vejce s olejem spojená a našlehaná, robot vypněte a ručně postupně pomocí stěrky vmíchejte mouku. Hotové těsto nalijte na připravený plech
...a naběračkou pak na těsto nalévejte v pruzích puding (můžete vytvořit buď podélné pruhy nebo mřížku).
Plech následně vložte do vyhřáté trouby a pečte, dokud piškot nezezlátne (cca 10 – 15 minut). Po upečení nechejte vychladnout.
Před podáváním vyšlehejte šlehačku a celou plochu dezertu rovnoměrně potřete.
Recept pro Vás připravila Zdeňka Mazúrová z blogu Liščí Mlsání,
Lektroka na kurzech bezlepkového pečení a autorka připravované kuchařky bezlepkového pečení, která vyjde v říjnu ve vydavatelství Ikar.