BEZLEPKOVÉ DÝŇOVÉ MUFFINY

Jíme zdravě Dýně Polévky
31 října 2016

Tyto dýňové muffiny by díky svému vzhledu nejspíše žádnou soutěž krásy nevyhrály, zato vás určitě ohromí svou chutí! Místo klasické mouky jsem použila kombinaci mletých mandlí a vlašských ořechů. Těsto vám proto nenaběhne jako u klasických muffinů, protože je poněkud hutnější. Oproti tomu jsou tyhle dýňové muffiny naopak nabité spoustou zdravých tuků, bílkovin, vitamínů a minerálů.
 

img_82741
 


Ingredience (na 12 ks):

1 malá dýně Hokkaido
1 větší jablko (oloupané a zbavené jadřinců)
1 hrnek mandlí
2 hrnky vlašských ořechů
2 vejce
1/4 hrnku mletého lněného semínka
1/2 hrnku rostlinného mléka
med (dle chuti)
1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje + na vymazání 
1 lžička kurkumy
2 lžičky skořice
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

 

Postup:

 Dýni rozpulte, vykrojte vnitřek i se semínky a nakrájejte ji na větší kousky. Dýni nemusíte loupat. Kousky dýně rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ji v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí. Upečenou dýni nechte vychladnout, vhoďte ji do mixéru společně s nakrájeným jablkem a vše rozmixujte dohladka.

 

img_81901


Mandle a vlašské ořechy nasypte do food processoru a rozmixujte je na jemno.
 

img_81951

img_81961
 

Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, rozmixované ořechy a přidejte ostatní suroviny.
 

img_82021
 

Vše promíchejte a lžící naplňte vymazanou formu na muffiny. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut.
 

img_82601


 

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.
 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít