BAZALKOVÁ ZMRZLINA

Moučníky a dezerty
14 června 2016



Miluji bazalku, obzvláště s těstovinami, rajčaty a mozarellou. Ale zmrzlina s bazalkou? Zde jsem chvíli váhala. Nakonec však musím uznat, že jak bazalka, tak i výsledný pokrm, se dostali na zcela jinou úroveň, a já osobně jsem ze zmrzliny absolutně nadšená!



Ingredience
 
  • hrst bazalkových lístků
  • 1 kondenzované slazené mléko
  • 300 ml smetany ke šlehání 33%
  • 1 lžíci hnědého cukru
  • 1 dcl vody

Bazalkové listy nasekejte v sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru KitchenAid. Přidejte hnědý cukr, smíchejte s vodou a vařte asi 5 minut, dokud se směs trochu nezredukuje, a cukr zcela nerozpustí. Vznikne bazalkový sirup.

V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte kondenzované mléko a vychlazený sirup. V druhé míse mezitím pomocí balónové metly vyšlehejte šlehačku, kterou následně opatrně vmíchejte do připravené bazalkové směsi - vznikne jemný krém. 

Hotový krém pak nalijte do zmrzlinovače , míchejte na rychlostním stupni č.1 cca 20minut, dokud směs dostatečně neztuhne.
 
 
1zmes v zmrzli.
 
Hotovou zmrzlinu můžete ihned konzumovat. Pro uskladnění přelijte do nádoby či forem a dejte do mrazničky.
 

1 blog zmrzka lyžica
 

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“. 
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít