BAZALKOVÁ ZMRZLINA
Moučníky a dezerty
14 června 2016
Miluji bazalku, obzvláště s těstovinami, rajčaty a mozarellou. Ale zmrzlina s bazalkou? Zde jsem chvíli váhala. Nakonec však musím uznat, že jak bazalka, tak i výsledný pokrm, se dostali na zcela jinou úroveň, a já osobně jsem ze zmrzliny absolutně nadšená!
Ingredience
- hrst bazalkových lístků
- 1 kondenzované slazené mléko
- 300 ml smetany ke šlehání 33%
- 1 lžíci hnědého cukru
- 1 dcl vody
Bazalkové listy nasekejte v sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru KitchenAid. Přidejte hnědý cukr, smíchejte s vodou a vařte asi 5 minut, dokud se směs trochu nezredukuje, a cukr zcela nerozpustí. Vznikne bazalkový sirup.
V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte kondenzované mléko a vychlazený sirup. V druhé míse mezitím pomocí balónové metly vyšlehejte šlehačku, kterou následně opatrně vmíchejte do připravené bazalkové směsi - vznikne jemný krém.
Hotový krém pak nalijte do zmrzlinovače , míchejte na rychlostním stupni č.1 cca 20minut, dokud směs dostatečně neztuhne.
Hotovou zmrzlinu můžete ihned konzumovat. Pro uskladnění přelijte do nádoby či forem a dejte do mrazničky.
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu