BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK BEZ CUKRU
Když jsem den ze dne vysadila cukr, prožila jsem si celkem hořký týden s bolestmi hlavy, špatnou náladou a vůbec takovými stavy nepohody. Ale stálo to za to a tělo si zvyklo. Zvyklo si na hořké kafe, na sladké "bez cukru" a právě na dezerty, které mi chutnají jen tak, bez spousty cukru, másla a mouky.
Pokud chcete zkusit něco takového, tak tento chlebíček by vás mohl příjemně překvapit a dokázat, že i zdravé může být moc dobré. Inspirovala mě Mialma a její krásný blog, a hlavně jsem potřebovala spotřebovat hodně zralé banány.
Ingredience:2 zralé banány
1 hrnek ovesných vloček
4 lžíce jogurtu
2 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
20 g proteinu (nemusí být, já jsem použila bez příchutě)
hrst nasekaných vlašských oříšků
hrst kokosových plátků
lžíce kakaa
čtvereček hořké čokolády, nalámané na menší kousky
lžička prášku do pečiva
sladidlo dle chuti (trošku javorového sirupu nebo třeba vanilkové Fladrops)
Postup:
Troubu předehřejte na teplotu 170°C, a v misce si rozmačkejte vidličkou banány.
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid si oddělte bílky a vyšlehejte do tuhého sněhu.
Do druhé mísy přelijte žloutky, přidejte rozmačkané banány a postupně pomocí plochého šlehače zapracujte také ostatní suroviny. Nakonec zlehka postupně vmíchejte sníh z bílků a vše ještě lehce zamíchejte.
Formu na chlebíček lehce vytřete máslem a vysypejte kokosem.
Hotové těsto nalijte do takto připravené formy a pečte přibližně 50 minut. Zda je chlebíček hotový, vyzkoušejte špejlí.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.