DOMÁCÍ KOKOSOVÉ MÁSLO

Jíme zdravě
14 listopadu 2016

V poslední době jsem si oblíbila kokosové máslo. Přidávám ho do sladkých raw dezertů, do kaší, smoothies nebo jím můžete nahradit dokonce i smetanu do kávy. Rozmixované čerstvé máslo je krásně tekuté (viz.foto) a má typickou kokosovou vůni. Po ztuhnutí je velmi tvrdé, díky vysokému množství kokosového oleje. Máslo si můžete samozřejmě koupit i v obchodě. Já vám ale dnes ukážu, že je snadné vyrobit si ho i doma. Základem pro výrobu je samozřejmě kokos, ale také výkonný mixér nebo food processor, který zvládne dokonale rozmixovat třeba i ořechy.
 

img_87401
 

Ingredience:

2 hrnky strouhaného kokosu
1 lžíce kokosového oleje


Postup:

Kokos vsypte do food processoru nebo mixéru, přidejte lžíci kokosového oleje a začněte ho mixovat na nejvyšší rychlost.

 

img_86851
 

Občas mixér zastavte a seškrábněte ze stěn usazený kokos.
 

img_86871
 

Z kokosu se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém.

Buďte trpěliví, příprava dokonale rozmixovaného másla trvá cca 15-20 minut. Hotové máslo přesuňte do sklenice a uchovávejte v lednici.
 

img_8719



Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít