DOMÁCÍ KOKOSOVÉ MÁSLO
V poslední době jsem si oblíbila kokosové máslo. Přidávám ho do sladkých raw dezertů, do kaší, smoothies nebo jím můžete nahradit dokonce i smetanu do kávy. Rozmixované čerstvé máslo je krásně tekuté (viz.foto) a má typickou kokosovou vůni. Po ztuhnutí je velmi tvrdé, díky vysokému množství kokosového oleje. Máslo si můžete samozřejmě koupit i v obchodě. Já vám ale dnes ukážu, že je snadné vyrobit si ho i doma. Základem pro výrobu je samozřejmě kokos, ale také výkonný mixér nebo food processor, který zvládne dokonale rozmixovat třeba i ořechy.
Ingredience:
2 hrnky strouhaného kokosu
1 lžíce kokosového oleje
Postup:
Kokos vsypte do food processoru nebo mixéru, přidejte lžíci kokosového oleje a začněte ho mixovat na nejvyšší rychlost.
Občas mixér zastavte a seškrábněte ze stěn usazený kokos.
Z kokosu se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém.
Buďte trpěliví, příprava dokonale rozmixovaného másla trvá cca 15-20 minut. Hotové máslo přesuňte do sklenice a uchovávejte v lednici.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.