ZELNÝ SALÁT S JABLKY A HROZNOVÝM VÍNEM
Přílohy a saláty
01 března 2017
Zima si žádá pořádný přísun vitamínů. Proto vsaďte na přírodu a dopřejte si vitamínovou bombu v podobě zeleninového salátu. Uvidíte, že se budete cítit skvěle a chřipka se Vám vyhne obloukem.
Suroviny
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 2 jablka
- 120 g bílého řeckého jogurtu
- 3-4 řapíky celeru
- hroznové víno (nejlépe červené)1 lžíce jablečného balzamikového octa
- citronová šťáva
- čerstvá petrželkasůl
Postup
Zelí nastrouhejte pomocí kuchyňského robotu KitchenAid na tenké nudličky a vsypte jej do větší mísy. Přidejte na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Do zelí vmíchejte také řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu. Salát ochuťte solí a před podáváním posypejte nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.

Dobrou chuť! :-)
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Vaření se Šůšou“.