VELIKONOČNÍ CUKROVÍ PRO KOLEDNÍKY
Jak se zdá, jaro již konečně hlásí svůj příchod, a s blížícími se velikonočními svátky jsem se také já naladila na "jarní vlnu" a připravila pár kousků velikonočního cukroví pro koledníky.
Recept mám po babičce a i když je to víceméně úplně obyčejné cukroví, pro mě má obrovskou přidanou hodnotu, protože při jeho pečení na ni vždy zavzpomínám.
Těsto si připravte den dopředu a nechejte v lednici odležet. Doporučuji do těsta použít opravdu poctivé máslo (žádné náhražky), jinak to nebude ono.
Ingredience:
(množství je přibližně na dva plechy cukroví )250 g hladké mouky
150 g povoleného másla
60 g cukru moučka
2 žloutky
Postup:
Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku (na nejnižší rychlostní stupeň), kterou následně ještě ručně zpracujte v hladké těsto.

Zabalte do igelitového sáčku a uložte na pár hodin (nejlépe přes noc) do lednice.

Druhý den nechejte těsto povolit při pokojové teplotě a vyvalujte asi 2 -3 mm tenké pláty. Pokud se těsto trhá, můžete si vyvalování ulehčit použitím potravinové fólie.

Vykrajujte tvary, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným motivem uvnitř.
Pečte asi 8-10 min při teplotě 160 stupňů, dokud těsto nezačne na okrajích zlátnout.
Po vystydnutí namažte spodní kus marmeládou.
Vykrojený horní kus pocukrujte mletým cukrem a slepte k sobě.
Krásné prožití velikonočních svátků přeji.
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.