VEGANSKÁ PAŠTIKA Z PORTOBELLA
Pokiaľ si párty nedokážete představit bez chlebíčkov a zároveň by jste rádi překvapili hosty novým receptem, vsaďte na domácu rastlinnú nátierku.
Chlebíčky môžete robiť napríklad s nakladanou cibuľkou, která sa k nátierke hodí.
Ingrediencie:350 g portobella (ak nemáte tak jiný hríb)
1 menší červená cibuľa
strúčik cesnaku
2 lyžice olivového oleje
2 lyžice suchého bieleho vína
3 stonky črstvého tymiánu
1 lyžička Dijonskej horčice
soľ
korenie
3 lyžice Chia semienok
Postup:
Nakrájejte si cibuľku, hríby. Poduste cibuľku na oleji potom přidejte hríby, pretlačený cesnak, bylinky a víno.
Varte kým sa nevyparí všetká voda. Dochuťte solí a kořením.
Keď je zmes hotová, dajte ju na chvíli vychládnout. Potom si připravte foodprocesor nebo jiný menší mixér. Zmes dajte do mixéru, přidejte horčicu a mixujte.
Ak je směs riedka můžete přidat Chia semienka.
Hotovú paštiku dajte do misiek a nechajte v pokoji odpočívať.
Přeji dobrou chuť!
S láskou Tina
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/