JAHODOVÉ MUFFINY Z RÝŽOVÉ MOUKY
Jíme zdravě
18 května 2024
Pokud jste ještě nikdy nepekli z rýžové mouky, doporučuji tento bezlepkový recept. Rýžová mouka je krásně vláčná a po upečení má dokonalou chuť.
Ingredience (na 12 ks)
- 2 hrnky rýžové mouky
- 1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 200 g čerstvých jahod
- stévie nebo třtinový cukr (podle chuti)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- kokosový olej (na vymazání formy)
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypte mouku s kypřícím práškem. Přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Vše postupně důkladně promíchejte pomocí plochého šlehače. Během míchání postupně přilévejte mléko a míchejte do té doby, než vám vznikne hladké těsto.
Na závěr přidejte do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto pak již jen lehce pomocí silikonové stěrky promíchejte. Jestliže nemáte rádi jahody, můžete místo nich zvolit třeba borůvky nebo jakékoliv jiné čerstvé ovoce.
Formu na muffiny si lehce vymažte kokosovým olejem a těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 30 minut.
Recept pro Vás připravila Michaela Šupáková z blogu "Cookingwithsusa".