VAFLE S ČERNÝM PIVEM
Občas, když víme, že na nedělní oběd nebudeme všichni doma, připravím alespoň velkou nedělní snídani. Děti jsou ještě v županech, a já s manželem si užíváme přípravu a pak to dlouhé společné jedení. Na všechno je čas, nikam není potřeba pospíchat....také úkoly si vždy rozdělíme, každý pomůže s přípravou některé části pokrmů. A dnes ráno jsem připravovala vafle s černým pivem. S pomocí vaflovače se připravují jedna radost - ten můj totiž zvládne dvě dávky vaflí najednou, protože je oboustranný, což znamená, že příprava jde skutečně velmi rychle. Díky časovači se mi ani nepřipálily, což je pro mě velmi užitečná funkce, pokud člověk dělá více činností najednou :-)
Teď ale k samotným vaflím. Jsou to pravé vafle, jaké by vám připravili v Holandsku, odkud vafle pocházejí. V receptu jsem použila černé pivo, které vaflím dodalo zajímavou nasládlou chuť a hnědou barvu.
Ingredience:
250 g hladké mouky
175 g práškového cukru
3 vejce
15 g droždí
250 ml tmavého piva
3x špetka soli
125 g rozpuštěného másla
Všechny ingredience kromě másla vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid. Šlehejte pomocí plochého šlehače, dokud se všechny ingredience nespojí a těsto nebude hladké.
Takto vzniklý základ těsta pak nechejte asi 30 minut odpočívat. Po uplynutí půl hodiny přilijte máslo a šlehejte asi 30 sekund. Mezitím si předehřejte vaflovač KitchenAid a postupujte podle návodu přiloženého k přístroji.
Ten můj dostal pracovní název "letadlová loď", protože si připadám přesně tak, jako bych řídila něco takového :-) Je to totiž velký robustní stroj, který přesně ví, co má dělat! :-) Dokonce, jak jsem již vzpomínala, zvládne dvě dávky vaflí najednou :-)
Hotové vafle jsme ozdobili šlehačkou a mraženými borůvkami :-)
Všem vám přeji krásná rána s vašimi nejbližšími, plná radosti a dobrého jídla - nejen v neděli :-)
Tina
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/