TARTALETKY S ČOKOLÁDOU A PISTÁCIEMI
Konečně jsem si pořídila keramické formičky na tartaletky. Už dlouho jsem po nich toužila, protože se mi moc líbí jejich roztomilý tvar. No řekněte, nejsou krásné? :-) Uvažovala jsem, čím bych je naplnila a nakonec to vyhrála smyslná čokoláda s pistáciemi. Jakmile je jednou ochutnáte, už nebudete chtít nikdy jiné.
Suroviny na těsto (na 8 ks):1 hrnek mandlí
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku kakaa
2 lžíce medu
2 lžičky mleté skořice
4 lžíce kokosového oleje
1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
4 lžíce vody
Náplň:200 g hořké čokolády
3/4 hrnku smetany ke šlehání
pistácie
Postup:
Do food processoru KitchenAid nasypte všechny suroviny na těsto a nechejte je rozmixovat na hladkou hmotu.
Pokud by bylo těsto moc drobivé, přidejte ještě trochu vody...
Hotové těsto vtlačte pomocí rukou do formiček na tartaletky a dno propíchejte na několika místech vidličkou.
Takto připravené tartaletky pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut. Upečené tartaletky nechte vychladnout a připravte si náplň.
Smetanu vlijte do hrnce, přidejte na kostičky nalámanou čokoládu, stáhněte plamen a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém. Vychladlé tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem. Vršek tartaletek posypte nasekanými pistáciemi a nechte je na hodinu ztuhnout v lednici.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.