STUDENÁ OKURKOVO-JOGURTOVÁ POLÉVKA
Nastala okurková sezóna a jak víme, v letní dni je zapotřebí spousta tekutin a osvěžení. K chuti by mohla přijít právě studená okurková polévka.
Ingredience (na 4 porce):2 okurky salátové
1 stroužek česneku
1 velký bílý jogurt
sůl, pepř
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
Na ozdobu:
sušená rajčata nebo čerstvá rajčata
Postup:
Okurky oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle (kdo má raději vláčnější verzi polévky, tak si může okurku rozmixovat).
Česnek prolisujte (nebo utřete), přidejte sůl a vmíchejte jej společně s jogurtem do okurek.
Dochuťte koprem, pepřem a dejte do lednice vychladit.
Podávejte s plátkem žitného chleba.
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření