STRAKATÁ BUBLANINA S OVOCEM
Moučníky a dezerty
15 května 2023
Rychlá a chutná bublanina, kterou zvládnou připravit i žáci ZŠ Hanspaulka.
Použijete ovoce, které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.
Suroviny
- 5 vajec
- 150 g třtinového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 10 lžic vlažného mléka
- 10 lžic oleje
- kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná
- 200 g čirokové mouky
- 100 g pšeničné hladké mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa + 3 lžíce mléka
- jahody, meruňky
- plátky mandliček
Postup
Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny, po asi 5 minutách přidáme žloutky a opět asi minutu šleháme. Vmícháme olej, mléko, citronovou kůru. Následně postupně přidáváme obě mouky a smícháme hladké těsto.
1/4 těsta dáme stranou, vmícháme kakao a 3 lžíce mléka. Těsto nalijeme do 30x 35 cm pekáče vyloženém pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme. Lžící polijeme kakaovým těstem. Poklademe opraným a okapaným ovocem, nakonec posypeme mandličkami. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 až 30 minut, po 10 minutách troubu ztlumíme na 165°C.
Dobrou chuť!
Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce.
Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku