STRAKATÁ BUBLANINA S OVOCEM

Moučníky a dezerty
15 května 2023
Rychlá a chutná bublanina, kterou zvládnou připravit i žáci ZŠ Hanspaulka.
Použijete ovoce, které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.
 
 


          Suroviny 
 
  • 5 vajec
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 10 lžic vlažného mléka
  • 10 lžic oleje
  • kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná
  • 200 g čirokové mouky
  • 100 g pšeničné hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa + 3 lžíce mléka
  • jahody, meruňky
  • plátky mandliček


    Postup

    Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny, po asi 5 minutách přidáme žloutky a opět asi minutu šleháme. Vmícháme olej, mléko, citronovou kůru. Následně postupně přidáváme obě mouky a smícháme hladké těsto.
    1/4 těsta dáme stranou, vmícháme kakao a 3 lžíce mléka. Těsto nalijeme do 30x 35 cm pekáče vyloženém pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme. Lžící polijeme kakaovým těstem. Poklademe opraným a okapaným ovocem, nakonec posypeme mandličkami. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 až 30 minut, po 10 minutách troubu ztlumíme na 165°C.





    Dobrou chuť!

    Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce. 

    Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít