ŠPALDOVO-ŽITNÉ BAGETKY
Přichází čas silvestrovských chuťovek a všelijakých dobrot. Já osobně nefandím klasické vece a bílému pečivu, proto peču každý rok bagetky ve zdravější verzi. Obsahují špaldovou, žitnou mouku a ovesné vločky. Na Silvestra k nim pak můžete přikusovat na co máte chuť nebo je namazat oblíbenou pomazánkou.
Ingredience (na 2 bagety):270 g jemně mleté špaldové mouky
100 g žitné chlebové mouky
50 g jemných ovesných vloček
300 ml vlažné vody
1/2 kostky droždí
3 lžíce olivového oleje
sůl (dle chuti)
hrst slunečnicových semínek
Postup:
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte obě mouky, přidejte vločky, vodu olej, sůl, slunečnicová semínka a droždí.
Pomocí hnětacího háku vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu s hotovým těstem pak přikryjte čistou utěrkou a nechejte kynout na teplém místě cca 40 minut.
Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a pomocí rukou vypracujte dvě podlouhlé bagetky.
Potřete olivovým olejem, každou nařízněte nožem a nakonec je posypejte ovesnými vločkami.
Bagetky pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25-30 minut.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.