SKOŘICOVÍ ŠNECI

Moučníky a dezerty
09 prosince 2020
Recept na oblíbenou skořicovou laskominu je tu. Naučte se péct voňavé skořicové šneky. Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna.

 


  

Celková časová náročnost 2,40 hod (30 min umíchání těsta, náplně, 1h kynutí, 15 min. zamotání, 30 min. pečení, 5 min. umíchání polevy, chladnutí)

 

Ingredience:

Těsto:
mléko 250 ml
čerstvé droždí 25 g

máslo 75 g
cukr krystal 45 g
sůl 1/2 lžičky
hladká mouka 400 g

Náplň:
máslo 80 g
cukr krystal 45 g
mletá skořice 2 lžíce


Poleva:

mascarpone 125 g
polotučný tvaroh 125 g

   


Postup:

Zahřejte mléko, do mísy dejte mouku, sůl, cukr krystal a promíchejte. Do směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí.
Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut.
Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto pořádně, ideálně ručně, zpracujte.
Přiklopte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut.

Mezitím připravte náplň. Rozpusťte máslo, do kterého přidejte cukr, skořici a dejte ztuhnout do lednice.
Těsto vyválejte do obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zatočte.
Krájejte cca po 3 cm a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

 


 

Na dno trouby umístěte mísu s vodou, vytvoříte tím umělou parní troubu.
Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů.

Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou, na kterou jste smíchali mascarpone s tvarohem a cukrem.



Dobrou chuť!
 


Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít