RYBA PEČENÁ V SOLNÉ KRUSTĚ

07 března 2024
Kuchyňský robot Blue Salt s pečenou rybou
Kuchyňský robot BLUE SALT - barva roku 2024  

Ryba pečená v působivě vypadající solné krustě je dokonale šťavnatá a zároveň propečená. Pro křehké rybí maso je tato šetrná technika jak stvořená. 



Suroviny na přípravu ryby v solné krustě
 
  • 1 celá ryba (např.okoun nebo pražma) 
  • 1,2 kg hrubé soli nebo vločky mořské soli
  • 150 ml vody
  • 2 limetky
  • 1 citrón
  • 1 grep
  • hrst kopru
  • čerstvé bylinky dle chuti (petrželová nať, bazalka, rozmarýn, estragon,apod.)
  • 1 chilli paprička

 
Do mísy kuchyňského robota dáme sůl, nastrouháme kůru z limetek, citronu a grapefruitu. Hrst kopru nasekáme nadrobno a přidáme do soli. Nalijteme vodu a plochým šlehačem promícháme alespoň 2 minuty. Namíchaná sůl by měla mít konzistenci mokrého písku. V případě potřeby přidejte ještě trochu vody.​

Rybu zbavíme šupin a vykucháme. Plech posypeme vrstvou soli a navrch položíme rybu. Nakrájíme citrusy a vložíme dovnitř ryby spolu s čerstvým bylinkami a několika plátky chilli papričky. Rybu zasypeme zbylou solí a vše pevně přitlačíme. Celá ryba by měla být pokryta silnou vrstvou soli.

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 35 minut. Po upečení krustu opatrně rozbijeme zadní částí lžíce. Abysme se ujistili, že vnitřek ryby před konzumací dosáhl 65°C, použijeme teploměr.
 
Náš TIP: Pokud místo hrubé soli použijeme jemnou sůl, nahradíme vodu stejným množstvím vaječného bílku.


Ryba na pekáči v solné krustě
 
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít