ITALSKÉ PEČENÉ BRAMBORY
15 května 2024
Přinášíme vám lahůdkový recept na plněné italské brambory, které můžete servírovat buď samotné nebo jako přílohu k dalšímu jídlu. Nejen tento recept, ale i spoustu dalšího chutného jídla si můžete připravit s kolekcí bezdrátových spotřebičů Kitchenid.
Ingredience
Ingredience
- 4 brambory
- olivový olej ve spreji
- sůl
- pepř
- 3/4 šálku podmáslí
- 3/4 šálku řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
- 1/4 šálku pesta
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ šálku strouhaného parmazánu + ¼ šálku na posypání nahoru
- 100 g na kostičky nakrájené slaniny
Do rozehřáté trouby na 220°C vložte na plechu vyloženým papírem omyté brambory. Brambory propíchejte vidličkou a pečte podle velikosti cca 60 – 75 minut. Po upečení a vychladnutí rozkrojte brambory na poloviny a vydlabejte lžičkou ďolíčky. Brambory postříkejte olejem, osolte a opepřete. Brambory otočte slupkou nahoru a pečte do křupava cca 10 – 12 minut.
Mezitím si připravte náplň za pomocí bezdrátového ručního šlehače. Vydlabané brambory mixujte na rychlost 5 asi 2 minuty. Přidejte podmáslí, zakysanou smetanu, olivový olej a máslo a na rychlost 2 vše spojte. Přejďete postupně na rychlost 6 a mixujte dokud nebude směs hladká a nadýchaná. Přidejte pesto, česnekový prášek a parmazán a pokračujte ve šlehání.
Otočte do křupava opečené brambory a důlky naplňte připravenou směsí. Posypte slaninou a zbytkem nastrouhaného parmazánu. Vložte znovu do trouby a pečte dokud nebude vrstva upečená do zlatova cca 3 – 5 minut.