ITALSKÉ PEČENÉ BRAMBORY

15 května 2024

 
Přinášíme vám lahůdkový recept na plněné italské brambory, které můžete servírovat buď samotné nebo jako přílohu k dalšímu jídlu. Nejen tento recept, ale i spoustu dalšího chutného jídla si můžete připravit s kolekcí bezdrátových spotřebičů Kitchenid



Ingredience
 
  • 4 brambory
  • olivový olej ve spreji
  • sůl
  • pepř
  • 3/4 šálku podmáslí
  • 3/4 šálku řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • 1/4 šálku pesta
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ šálku strouhaného parmazánu + ¼ šálku na posypání nahoru
  • 100 g na kostičky nakrájené slaniny
 


Do rozehřáté trouby na 220°C vložte na plechu vyloženým papírem omyté brambory. Brambory propíchejte vidličkou a pečte podle velikosti cca 60 – 75 minut. Po upečení a vychladnutí rozkrojte brambory na poloviny a vydlabejte lžičkou ďolíčky. Brambory postříkejte olejem, osolte a opepřete. Brambory otočte slupkou nahoru a pečte do křupava cca 10 – 12 minut.

Mezitím si připravte náplň za pomocí bezdrátového ručního šlehače. Vydlabané  brambory mixujte na rychlost 5 asi 2 minuty. Přidejte podmáslí, zakysanou smetanu, olivový olej a máslo a na rychlost 2 vše spojte. Přejďete postupně na rychlost 6 a mixujte dokud nebude směs hladká a nadýchaná. Přidejte pesto, česnekový prášek a parmazán a pokračujte ve šlehání.

Otočte do křupava opečené brambory a důlky naplňte připravenou směsí. Posypte slaninou a zbytkem nastrouhaného parmazánu. Vložte znovu do trouby a pečte dokud nebude vrstva upečená do zlatova cca 3 – 5 minut.
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít