RICCOTOVÝ BERÁNEK
Moučníky a dezerty
12 dubna 2022
Jak zkombinovat tradičního velikonočního beránka s moderními ingrediencemi, postupy a pomocníky? Jde to snadno a výsledek si zamiluje celá rodinka. ❤️
Jak na to vám ve video receptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna.
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- hrst rozinek
- rum + voda na namočení
- 250 g másla
- 200 g krupicového cukru
- vanilka
- 250 g ricotty
- 5 vajec
Postup
Vroucí vodou zalijeme rozinky, přidáme rum a necháme nabobtnat. Vymažeme si formu na beránka. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme máslo. Poté do hmoty přidáme ricottu, na závěr mouku, vanilku a prášek do pečiva.
Pečeme na 170 C, cca 50-60 minut.
Dobrou chuť!
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty