RICCOTOVÝ BERÁNEK

Moučníky a dezerty
12 dubna 2022

Jak zkombinovat tradičního velikonočního beránka s moderními ingrediencemi, postupy a pomocníky? Jde to snadno a výsledek si zamiluje celá rodinka. ❤️
Jak na to vám ve video receptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna. 

 



Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • hrst rozinek
  • rum + voda na namočení
  • 250 g másla
  • 200 g krupicového cukru
  • vanilka
  • 250 g ricotty
  • 5 vajec
   

      Postup

Vroucí vodou zalijeme rozinky, přidáme rum a necháme nabobtnat. Vymažeme si formu na beránka. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme máslo. Poté do hmoty přidáme ricottu, na závěr mouku, vanilku a prášek do pečiva.
Pečeme na 170 C, cca 50-60 minut.

 


 

Dobrou chuť!


 

Přístroje použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty

                                           
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít