POMALENÝ KATŮV ŠLEH Z KUŘECÍHO MASA

Hlavní jídla
12 září 2019

Katův šleh je rychlá minutka, která bývala v našich končinách oblíbenou i zatracovanou pochutinou českých hospůdek. U nás doma je dodnes oblíbenou dobrotou a připraven, jak jinak, než v multifunkčním hrnci.  :-)

Recept pro nás připravila: Žaneta Bubnová z FB skupiny Vaříme s KitchenAid

https://www.facebook.com/zaneta.bubnova
 

60828112_2341739985885205_7418517472157892608_n



Ingredience:

750 g kuřecího masa
150 g cibule
100 g sladkokyselých okurek
100 g sterilovaných kapii
80 g feferonek
70 g oleje
100 g protlaku
300 ml vývaru
sůl, pepř


 

Postup:

Maso pokrájíme na kousky nebo nudličky. 
Cibuli a okurky posekáme nadrobno (já mám na tuto práci sekáček KitchenAid).

 

52136187_331936474095036_6751062954310893568_n
 

Multifunkční hrnec zapneme na program sauté (restování),  nastavíme teplotu 165°C a na oleji orestujeme zeleninu i s masem cca 5-10 minut.
 

51996473_262521667979923_401203057011982336_n
 

Poté přidáme sůl, pepř, 1 lžíci worchesteru (nemusí být, ne každý ho má rád).
Podlijeme vývarem,  přepneme na program Slow Cook Low (pomalé vaření při nízké teplotě), nastavíme čas na 4h. V průběhu vaření občas promícháme.

 

52146472_330399861016298_1785646474516758528_n
 

Půl hodiny před koncem programu přidáme protlak, kapii, feferonku (kdo nemá rád ostré, tak ji vynechá). Pokud chceme více omáčky, pak ještě podlijeme.
Nakonec zahustíme moukou a cca 5 minut povaříme na programu boil  (vaření).
Jaku přílohu můžeme zvolit těstoviny, brambory, hranolky nebo co kdo má rád.
Pokud byste dali přednost vepřovému masu, pak pomalíme 8 hodin.

Přeji Vám dobrou chuť 

Žaneta🙂

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít