POMALENÝ KATŮV ŠLEH Z KUŘECÍHO MASA
Katův šleh je rychlá minutka, která bývala v našich končinách oblíbenou i zatracovanou pochutinou českých hospůdek. U nás doma je dodnes oblíbenou dobrotou a připraven, jak jinak, než v multifunkčním hrnci. :-)
Recept pro nás připravila: Žaneta Bubnová z FB skupiny Vaříme s KitchenAid
https://www.facebook.com/zaneta.bubnova
Ingredience:750 g kuřecího masa
150 g cibule
100 g sladkokyselých okurek
100 g sterilovaných kapii
80 g feferonek
70 g oleje
100 g protlaku
300 ml vývaru
sůl, pepř
Postup:
Maso pokrájíme na kousky nebo nudličky.
Cibuli a okurky posekáme nadrobno (já mám na tuto práci sekáček KitchenAid).
Multifunkční hrnec zapneme na program sauté (restování), nastavíme teplotu 165°C a na oleji orestujeme zeleninu i s masem cca 5-10 minut.
Poté přidáme sůl, pepř, 1 lžíci worchesteru (nemusí být, ne každý ho má rád).
Podlijeme vývarem, přepneme na program Slow Cook Low (pomalé vaření při nízké teplotě), nastavíme čas na 4h. V průběhu vaření občas promícháme.
Půl hodiny před koncem programu přidáme protlak, kapii, feferonku (kdo nemá rád ostré, tak ji vynechá). Pokud chceme více omáčky, pak ještě podlijeme.
Nakonec zahustíme moukou a cca 5 minut povaříme na programu boil (vaření).
Jaku přílohu můžeme zvolit těstoviny, brambory, hranolky nebo co kdo má rád.
Pokud byste dali přednost vepřovému masu, pak pomalíme 8 hodin.
Přeji Vám dobrou chuť
Žaneta🙂