POMALENÉ VEPŘOVÉ KOSTKY VE SMETANOVÉ OMÁČCE
Žádný pokrm se nepřipraví či neuvaří sám a já mám ráda, když se v průběhu vaření mohu věnovat i jiným činnostem, třeba upečení sladkého dezertu.
Tento požadavek zcela splňuje můj multifunkční hrnec od KitchenAid je nyní mé druhé já a pomáhá mi s každodenní přípravou jídla pro mé milované.
Tentokrát jsem pro vás připravila recept na vepřové kostky ve smetanové omáčce. :-)

Ingredience:750 g vepřové plece
500 ml vývaru
250 ml smetany
1 cibule 3 stroužky česneku
máslo, olej, sůl, pepř,tymián a směs bylinek co máme doma
Postup:
Omytou a očištěnou vepřovou plec pokrájíme na kostky cca 3x3cm. Pokud chcete mít kostky větší, tak musíte počítat s tím, že ty se budou pomalit o hodinu déle.
Zapneme program sear (osmahnutí). Na másle a oleji osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut.
Přidám kostky masa, okořeníme a ještě dalších 5 - 10 minut na tomto programu podusíme.
Poté přilijeme vývar a přepneme na program slow cook low (pomalé vaření). Pomalíme 7h.
10 minut před dokončením programu podlijeme smetanou. Pokud chceme více omáčky, tak dolijeme ještě vývarem a provaříme. Popřípadě můžeme zahustit moukou a vodou a povařit na programu boil (var) ještě cca 5 minut.
Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory z trouby.
Přeji Vám dobrou chuť
Žaneta🙂