POLENTOVÝ KOLÁČ

Jíme zdravě
24 července 2017

Polenta se v kuchyni nejčastěji servíruje jako příloha, ať už k masu, salátu nebo zelenině. Já ji používám jako náhradu za klasickou mouku a ráda z ní peču všelijaké dobroty. Naposledy to byl mrkvovo-polentový koláč s brusinkami, který měl u nás doma velký úspěch. Tentokrát to bude také koláč, který je na přípravu velmi jednoduchý a zároveň je i bezlepkový.
 

IMG_3373b



Suroviny (na formu o průměru 23 cm):

  • 250 g instantní polenty
  • 200 g mandlí
  • 2 vejce
  • 1 hrnek čerstvě vylisované pomerančov šťávy nebo džusu
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 3 lžíce kokosového oleje (v tuhém stavu) + na vymazání formy
  • 4 lžíce třtinového nebo kokosového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku


Postup

Mandle vsypte do food processoru KitchenAid nebo do mixéru a rozmixujte je na jemno. Kokosový olej dejte do misky a nechte jej rozpustit. Rozmixované mandle přesypte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid, přidejte všechny ostatní ingredience včetně rozpuštěného kokosového oleje a za pomocí plochého nástavce vypracujte hladké těsto. Hotové těsto vlijte do kokosovým olejem vymazané formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu cca 35 minut. Upečený koláč nechejte vychladnout a podávejte. Doporučuji podávat s čerstvým nebo rozmixovaným ovocem (např. s malinovou omáčkou).

IMG_3371

 
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít