JABLEČNÉ MINIKOLÁČKY

Moučníky a dezerty
03 října 2018

Dnes bych se s vámi ráda podělila o můj oblíbený a především jednoduchý podzimní recept.
Jablka k tomuto ročnímu období neodmyslitelně patří, stejně jako příjemné rodinné posezení v teple domova u dobrého domácího moučníku.
Zkuste si tedy připravit koláčky podle tohoto receptu, a překvapte s nimi své přátele či rodinu -  jsem si jistá, že sklidíte úspěch.

 

a jesen po upeč.


Jablečné minikoláčky:

Těsto:

330g hladká  mouka
200g másla pokojové teploty
150g moučkového cukru
1 vejce
1 bal. vanilkového cukru


Náplň:

jablek
citrónová šťáva
hnědý cukr

Na potření:

vejce



Postup: 

V míse kuchyňského robotu KitchenAid zpracujte všechny suroviny v těsto, a dejte do chladu asi na půl hodiny.
 

03d_ok_tld_ka-empred_flatbeater_006pcorr24
 

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Vložte do mísy, přidejte šťávu z citronu, cukr a zamíchejte.

Těsto vyjměte z lednice, vyválejte na podložce a vykrájejte z něj úhledné kroužky. Na každý kroužek z těsta pak položte kousek jablka a přikryjte druhým kroužkem těsta (pro lepší efekt si můžete do vrchních kroužků z těsta vykrojit oblíbené tvary pomocí vykrajovátek - já mám pro tyto příležitosti v zásobě podzimní vzory :-) ). Na závěr potřete vyšlehaným vejcem a posypejte hnědým cukrem.
 

a jesen plech pred peč.
 

a jesen plech jablko.
 

Pečte na nepřilnavém pečícím plechu na sušenky KitchenAid v předehřáté troubě na 180°C, cca 15min. dozlatova.

Díky nepřilnavé úpravě si nemusíte lámat hlavu s vymazáváním nebo vykládáním plechu pečícím papírem. Koláčky se v žádném případě nepřipečou.
 

a jesen 2fot. stol s miskou a kol.
 

Dobrou chuť :-)


Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít