PIZZA CHLÉB
Recept na rychlou teplou večeři.
Neváhejte obětovat poslední kvasnice, stojí to za to.
Ingredience:
Těsto:
300g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí (10g) nebo 1/2 kostky čerstvého droždí
200g vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru krupice
1/2 lžičky soli
Nátěrka:
1 zakysaná smetana
3 stroužky utřeného česneku
špetka soli
pepř
Postup:
V robotu nebo ručně si zaděláme na kynuté těsto z uvedených ingrediencí.
Vypracované těsto dáme pod folii a necháme asi půl hodiny vykynout v teple. Po vykynutí těsto vyklopíme na pečící papír a rozválíme do kruhu.
Pizzu potřeme nátěrkou asi 3 cm od okraje. Poklademe tím, co už musí z lednice ven. Já použila čerstvý sýr a domácí nakládané kapie v oleji. Dobrá jsou rajčata, žampióny, pikantní klobáska.
Zahneme okraje, posypeme pizzu kořením a přetáhneme i s papírem na obrácený plech.
Necháme ještě 20 minut kynout.
Pečeme na 180°C (střední poloha, horní-dolní ohřev) asi 55 minut.
Přeji dobrou chuť! ❤️ Vaše Petra
Recept pro Vás vytvořila Petra Burianová vítězka soutěže „Peče celá země 2020“