PERNÍKOVÁ VEJCE PRO KOLEDNÍKY
Teplé sluneční paprsky, delší den, květy v zahradě... Nalaďte se jarní náladou i u vás doma a upečte si jarní perníčky s velikonočním motivem! Zachutnají vám jak k ranní kávičce tak k čaji o páté. Navíc je to příjemná obměna vajec vařených natvrdo, a jistě s nimi u koledníků zabodujete!
Ingredience:200 g hladké mouky
150 g špaldové mouky
100 g moučkového cukru
1 kávová lžička jedlé sody
1 lžička kakaa
1 lžíce perníkového koření
50 g změklého tuku (použila jsem „heru“)
100 g medu
2 vejce
1 bílek na potření po upečení
Postup:
Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a zpracujte v krásné hladké těsto, které následně zabalte do fólie a nechejte ½ dne odležet v lednici.
Pak už stačí nechat těsto chvíli povolit při pokojové teplotě, rozválet mezi dvěma fresh foliemi na plát o šíři 3-4 mm a vykrajovat vejce a další tvary dle své fantazie.
Vykrojené tvary přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na 170 stupňů. Pečte přibližně na 8 min. Po vyjmutí z trouby potřete jemně vyšlehaným bílkem a ozdobte podle své fantazie.
Perníčky není nutno nechat rozležet, jsou měkké ihned.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny.