MINI SEZAMOVÉ KOLÁČKY S ČOKOLÁDOU A OŘECHY
Mlsat domácí cukroví nemusíte jenom o vánocích.
Dnes mám pro vás jednoduchý recept na zdravější variantu cukroví, kterým oslníte jakoukoli návštěvu v jakoukoli roční dobu.
Ingredience na cca 50 ks:
50 g hladké mouky
15 g kakaa
50 g změklého másla
50 g jemně namletých ovesných vloček
70 g mletých lískových ořechů
70 g cukru krupice
1 lžíce zlatého sirupu (pokud není, postačí med)
½ kávové lžičky instantní kávy
špetka jedlé sody
Zdobení:
čokoláda
celé lískové oříšky
Postup:
Ovesné vločky a oříšky nasekejte pomocí sekáčku KitchenAid na jemnou mouku.
Všechny suché přísady včetně nasekaných oříšků a ovesných vloček pak vsypte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid, přidejte máslo a sirup a vypracujte těsto.
Z výsledného těsta tvořte kuličky, které jemně zploštěte a utvořte uprostřed důlek.
Mini koláčky přesuňte na plech vystlaný pečícím papírem, a nechejte chladit v ledničce po dobu 20 minut.
Po vyjmutí z lednice pečte při teplotě 150 stupňů přibližně 8-10 min. Po vychladnutí nalijte do každého důlku trochu rozpuštěné čokolády a vložte celý lískový oříšek.
Dobrou chuť :-)
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.