LEDOVÉ KOKOSKY S ČOKOLÁDOU
Moučníky a dezerty
25 prosince 2016
Také se vám stáváte, že máte během dne chuť na něco malého, sladkého a zároveň zdravého? Tak tyhle kokosky můžete rozhodně mlsat bez výčitek!
Trochu jsem se inspirovala u Sarah Wilson a její knihy "Sladký život bez cukru". Ve své knize totiž doporučuje na mlsání neslazený strouhaný nebo sušený kokos, kokosové vločky nebo kokosový olej.
Zkusila jsem tedy spojit všechny ingredience dohromady a vytvořila tyto ledové kokosky. Můžete si jich udělat udělat kolik chcete, jakmile přepadnete chuť na nějaké dobro, jednoduše dosáhnete do mrazáku a je to.
Ingredience (12 kousků)200 g strouhaného kokosu
3 vrchovaté lžíce kokosového oleje 150-200 ml kokosového mléka
3 lžíce nepraženého kakaa
stévie (dle chuti)
Postup:
Do food procesoru KitchenAid nasypejte strouhaný kokos, přidejte lžíci kokosového oleje a postupně vše začněte mixovat.
Během mixování přilévejte kokosové mléko a mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota.
Kokosovou hmotu vtlačte do připravených silikonových formiček (např. na muffiny).
V hrnci rozehřejte 2-3 lžíce kokosového oleje, přidejte kakao, stévii a vše pořádně promíchejte.
Rozpuštěnou čokoládu nalijte opatrně na vršek kokosové hmoty, formičky nechte ztuhnout v mrazáku a máte.