LA MIA MILLEFOGLIE
Italskou varinatu tradičního francouzského dezertu pro vás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“. Jedná se o vrstvený dezert z lístkového těsta doplněný krémem a ovocem.
Suroviny
- 4 žloutky
- 150 g třtinového cukru
- 70 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 250 ml smetany
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk
- citronová kůra
- 300 g listové těsto
Postup
V míse si metličkou vyšleháme žloutky s cukrem. Mezi tím si v kastrůlku ohřejeme mléko s vydlabaným vanilkovým luskem (můžeme povařit i prázdný lusk) a nastrouhanou citronovou kůrou. Vařící mléko odstavíme z plotny a vyjmeme lusk. Mléko nalejeme přes sítko pomalu do ušlehané vaječné směsi a metličkou spojíme dohromady včetně mouky. Směs vrátínu a za stálého mixu ohřejeme ideálně při teplotě 82°C. Necháme vychladnout, přičemž občas promícháme.Lístkové těsto rozválíme na 3 stejné díly ve tvaru pruhu. Každý díl jemně propícháme vidličkou a posypeme troškou třtinového cukru. Pečeme asi 15min. na 200 °C. V robotu vyšleháme smetanu s práškovým cukrem. Vyšlehanou smetanu a vychladlý krém spojíme dohromady. Na první pruh naneseme krém, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Položíme třetí pruh těsta, který posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čerstvým ovocem nebo ovocným rozvarem.
Doporučuji konzumovat ještě týden, aby byl dezert krásně křupavý. Dobrou chuť! :-)
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty