LA MIA MILLEFOGLIE

Moučníky a dezerty
14 dubna 2022

Italskou varinatu tradičního francouzského dezertu pro vás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“. Jedná se o vrstvený dezert z lístkového těsta doplněný krémem a ovocem.  

https://www.utaliana.sk/

 

 

Suroviny

  • 4 žloutky
  • 150 g třtinového cukru
  • 70 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • citronová kůra
  • 300 g listové těsto
 

            Postup

Postupové video ZDE

V míse si metličkou vyšleháme žloutky s cukrem. Mezi tím si v kastrůlku ohřejeme mléko s vydlabaným vanilkovým luskem (můžeme povařit i prázdný lusk) a nastrouhanou citronovou kůrou. Vařící mléko odstavíme z plotny a vyjmeme lusk. Mléko nalejeme přes sítko pomalu do ušlehané vaječné směsi a metličkou spojíme dohromady včetně mouky. Směs vrátínu a za stálého mixu ohřejeme ideálně při teplotě 82°C. Necháme vychladnout, přičemž občas promícháme.Lístkové těsto rozválíme na 3 stejné díly ve tvaru pruhu. Každý díl jemně propícháme vidličkou a posypeme troškou třtinového cukru. Pečeme asi 15min. na 200 °C. V robotu vyšleháme smetanu s práškovým cukrem. Vyšlehanou smetanu a vychladlý krém spojíme dohromady. Na první pruh naneseme krém, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Položíme třetí pruh těsta, který posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čerstvým ovocem nebo ovocným rozvarem.
Doporučuji konzumovat ještě týden, aby byl dezert krásně křupavý. Dobrou chuť! :-)

 


 

Přístroje použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l:  https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít