KONOPNÝ HUMMUS S MEDVĚDÍM ČESNEKEM
Sezóna medvědího česneku je v plném proudu a proto jsem vyrazila do lesa, abych si taky pár lístků nasbírala.
Z medvědího česneku se dá připravit spousta dobrůtek.
Miluji pesto, bylinkové máslo a oblíbila jsem si také hummus. Připravuji ho napůl z cizrny a napůl z konopných semínek, která obsahují spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů. Medvědí česnek je zase bohatý na vitamin C, čistí krev a má antioxidační účinky.
Ingredience:200 g uvařené cizrny
4 vrchovaté lžíce loupaných BIO konopných semínek
hrst medvědího česneku
1 lžíce sezamové pasty tahin
olivový olej
citronová šťáva
2 lžíce vody
sůl
Postup:
Cizrnu vsypeme do mixéru, přidáme konopná semínka, medvědí česnek, tahini a dvě lžíce vody.
Během mixování přiléváme po troškách olivový olej a mixujeme dohladka.
Hotový hummus ochutíme solí a citronovou šťávou.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“