KEFÍROVÁ BUCHTA
Možná si říkáte, proč zrovna recept na obyčejnou kefírovou buchtu, kterých jsou na internetu mraky...
Tento je totiž ověřený "ze všech světových stran", a kdo kefírovou buchtu podle tohoto receptu někdy připravoval, vždy si výsledek velice chválil a byl maximálně spokojen. Věřím tedy, že budete spokojení i vy.
Ingredience:2 vejce
200 ml kefíru nebo bílého jogurtu
1/2 hrníčku mléka (dát jen podle potřeby, někdy stačí pouze několik lžic)
půl hrnku oleje
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
prášek do pečiva
vanilka (z lusku nebo lžička extraktu)
3 lžíce kvalitního kakaa
citronová kůra
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Všechny suroviny smíchejte v míse kuchyňského robotu KitchenAid pomocí plochého šlehače, dokud nevznikne hladké jednolité těsto.
Hotové těsto rovnoměrně nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte asi 30 min. při teplotě 180 stupňů.
Po upečení ozdobte citronovou polevou:
šťávu z 1 vymačkaného citronu (vymačkat můžete pomocí příslušenství na odšťavování citrusů "JE") smíchejte v míse s moučkovým cukrem.
Množství použitého cukru závisí na množství vymačkané šťávy z citronu. Nejspolehlivější je za stálého míchání přisypávat cukr po malých dávkách tak dlouho, až je směs vláčná a dělá vlnky, když ho necháte stékat ze stěrky.
Hotovou polevou ozdobte korpus, a nechejte před krájením chvíli ztuhnout.