JARNÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKA
Přeji všem krásné jaro a blížící se Velikonoční svátky.
Moje velikonoční nádivka je jarní, jak to jen lze - je totiž plná bylinek a všeho zeleného.
Ať už jsou to listy kopřivy, pampelišky, sedmikrásky, popence, medvědího česneku - všechny chutnají ve velikonoční nádivce naprosto báječně, takže hurá ven a vyhlížet, co už pomalu roste a vykukuje ze země.
Ingredience:
8 rohlíků (nejlépe pár dní uleželých)
0,5 l mléka
5 vajec syrových a 4 vejce uvařené natvrdo
150 g slaniny nebo jiné oblíbené uzeniny
3 ks jarní cibulky i se zelenými výhonky
80 g másla
250 g čerstvého špenátu
70 g libovolných jarních bylinek (listy kopřivy, listy pampelišky, sedmikrásky, popenec, medvědí česnek apod..)
petrželová nať sůl, pepř, muškátový oříšek dle chuti můžete přidat i nakrájenou červenou papriku
Postup:
Rohlíky nakrájejte, zalijte vlažným mlékem a nechejte chvíli odstát. Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm slaninu, cibulku, papriku a petrželovou nať.
Všechny přísady postupně přidávejte k rohlíkům (kromě syrových vajec, ty si vyšlehejte zvlášť do žloutkové pěny a do sněhu z bílků, a až nakonec opatrně vmíchejte do směsi).
Směs osolte, dochuťte pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Vše pak rovnoměrně rozprostřete do připravených (máslem vymazaných) zapékacích keramických pekáčů.
Pečte v troubě předehřáté asi na 180°C přibližně hodinu.
Přeji vám pěkné svátky plné pohody, hodování a oddychu.
S láskou Tina.
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová.
Bloggerku můžete sledoavt také na Instagramu.