JABLKOVO HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Moučníky a dezerty
17 září 2018

Jablká a hrušky by sa podľa všetkého miešať nemali. Aspoň sa  tak hovorí. Ale do tohto koláča to vôbec nevadí.
Kľudne môžete  použiť klasicky, len jablká alebo len hrušky.

 

a-koláč-tanier-s-misou-300x182


Suroviny

Na cesto:

  • 200 g masla
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 vanilkový cukor (Dr. Oetker)
  • + 1 vajíčko na potretie a cca 1 lyžica hnedého cukru na posypanie


Na náplň:

  • jablká a hrušky
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 4 lyžice hnedého cukru



Postup

V mise si zmiešajte ingrediencie na cesto, vymiešané dajte na hodinku do chladničky odpočinúť. Trúbu si predhrejte na 180°C. Misu na pečenie vymažte maslom a vysypte múkou. Očistené a nakrájané jablká a hrušky zmiešajte s citrónovou šťavou a cukrom. Dajte na bok. Vyvaľkajte cesto a vyložte ním spodok misy na pečenie koláča. Zo zvyšku cesta si vyrobte ozdoby. Spodok cesto poprepichujte vydličkou, vysypte ovocie a na vrch ukladajte ozdoby z cesta. Povrch potrite vyšľahaným vajíčkom, posypte hnedým cukrom. Pečte cca 1 hodinu. Podávať môžete s kopcom šlahačky. 

 

a-koláč-ovocie-už-v-mise-300x199

Želám dobrú chuť!

S láskou Tina 🙂

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/


 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít