JABLEČNÝ CRUMBLE S MANDLOVO-OVESNOU DROBENKOU

Moučníky a dezerty
16 listopadu 2022

Crumble je u nás velmi oblíbený moučník a jelikož se letošní úroda jablíček skutečně povedla, je jasné, že padla volba na tuto vonící a vlažnou dobrůtku.  "Crumble" není typická buchta, protože nemá těstový základ. Je to ovoce zasypané drobenkou (vytvořenou dle svého). Je to tedy sladká, aromatická a přesto lehká dobrota.
 

IMG_9413

 

Suroviny

  • 300 g oloupaných jablek a nakrájených na kostky 
  • 1 lžíce cukru (u hodně sladkých jablíček není vůbec potřeba)
  • mletá skořice dle chuti - já dávám hodně :-)


Na drobenku

  • 150 g jemně mletých vloček 
  • 100 g na hrubo mletých mandlí (výborné jsou i pekanové ořechy) 50 g cukru (můžete přidat dle svého) 
  • 150 g másla (pokojové teploty) 

 

 

               Postup
 

V sekáčku KitchenAid si nasekejte oříšky a ovesné vločky na hrubo. Poté je společně s ostatními přísadami na drobenku vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku. Drobenku nejraději připravuji právě v robotu – žádné žmoulání v ruce. Klidně si jí udělám i více a pak si jí dám do ledničky, či mrazáku.  Do zapékací mísy vložte omytá a nakrájená jablka, jemně pocukrujte, posypejte skořicí a připravenou drobenkou. Vložte do trouby vyhřáté na 160 stupňů a pečte asi 30 min. (max. 35 min.). Pečlivě hlídejte! Povrch by měl být zlatavý, ale mnohdy stačí okamžik nepozornosti a ze zlatavého může být „přičmoudlý“  
Doporučuji konzumovat vlažný se lžící jogurtu (kysané smetany) 

 

IMG_9401
 

Dobrou chuť :-)


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít