ITALSKÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S DŽEMEM

Moučníky a dezerty
21 července 2020

"Crostata con marmellata di fragole" italský název pro výborný a jednoduchý mřížkový koláč z mé rodné Sardínie.   

   
   


Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 2 celá vejce
  • 200 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 1 kypřící prášek
  • 400 g jahodový džem

Postup

Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny. Do umíchané pěny postupně přimícháváme mouku, máslo, kypřící prášek a citronovou kůru. Mícháme asi 5 minut. Z hotového těsta utvoříme bochník, zabalíme do fólie a dáme asi na 20 minut odpočinout do ledničky. Vychlazené těsto rozdělíme na dvě části v poměru 70% : 30%. Větší díl těsta rozválíme do formy o průměru cca 24 cm. Namažeme marmeládou v souvislé vrstvě, čím více marmelády, tím lépe.
Ze zbývající, menší části těsta, vytvoříme pásky, které klademe do tvaru mřížky.

Pečeme na 180°C asi 20 minut. 

    

Buon appetito!

Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“
https://www.utaliana.sk/

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít