HUMMUS Z ČERVENÉ ŘEPY

Červená řepa zažívá v současnosti renesanci pro svou přirozenou chuť a všestranné využití v kuchyni. Ve spojení s hummusem je pak skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny.
 

         


Ingredience:

200 g vařené cizrny
6 lžic olivového oleje
šťáva z 1 citronu
4 lžíce tahini
3 červené řepy
1 stroužek česneku
1 lžička soli
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mletého koriandru
sezamová semínka na ozdobu

 

   

Postup:

 

Řepu nakrájíme na kousky, dáme do hrnce a zalejeme vodou tak, aby byla ponořená. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut, dokud se nedá řepa propíchnout vidličkou. Tekutinu scedíme, ale ponecháme si ¼ šálku nálevu pro další přípravu. Řepu necháme vychladnout.

Všechny ingredience a 2 polévkové lžíce odložené tekutiny vložíme do mixéru nebo food processoru a mixujte téměř do hladka. Pokud je směs příliš hustá, přidáme více tekutiny z červené řepy.  Dáme do misky a ozdobíme sezamovými semínky, trochou olivového oleje, vločkami soli a citronovou kůrou.
 

     


Dobrou chuť!
   
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít