HOVĚZÍ RAGÚ NA VÍNĚ S PASTA FRESCA
Vyzkoušejte oblíbenou a chutnou úpravu hovězího masa od italského restauratéra Andrea Eny.
Jako přílohu si připravte domácí těstoviny tradiční italské receptury.
Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“
https://www.utaliana.sk/
Ingredience:Ragú pro 5 osob:
0,5 kg hovězího masa
50 g mrkve
50 g cibule
50 g celeru
1 dcl bílého vína
0,5 l hovězího vývaru
sůl
svazek bylinek - rozmarýn, bobkový list, šalvěj
Pasta fresca 5 porcí:0,5 kg hladké mouky
5 vajec
špetka solikapka olivové
ho oleje
Postup:
Hovězí ragú:
Vychlazené hovězí maso zbavíme přebytečných šlach, nakrájíme na kostky a umeleme pomocí masomlýnku KitchenAid.
V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou zeleninu a podusíme.
Do podušené zeleniny přidáme pomleté maso, ochutíme solí a následně zalijeme bílým vínem.
Jakmile se víno odpaří, přidáme předem připravený vývar, svazek voňavých bylinek a dusíme doměkka.
Pasta fresca:
Do mísy kuchyňského robota KitchenAid rozklepněte vejce, přidejte sůl, olej a pomocí plochého šlehače míchejte, přičemž postupně přisypávejte mouku.
Jakmile začne mít těsto tuhou konzistenci, zaměňte za hnětací hák, který těsto dohněte.
Těsto zabalte do fólie a nechejte 30 minut uležet v lednici.
Na robot nasaďte vyvalovačku těsta, nastavte tloušťku 2 a při rychlosti 2 do něj postupně vkládejte těsto a to několikrát za sebou, aby pěkně zvláčnělo.
Mezi jednotlivým vyvalováním těsto vždy přeložte. S dalším vyvalováním pak tloušťku zmenšujte až do požadované tloušťky.
Nezapomeňte stále posypávat moukou, aby se těstoviny neslepily.
Z vyváleného plátu tvoříme široké nudle pomocí nástavce na nudle.
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody.
Podáváme s připraveným hovězím ragú a nastrouhaným parmazánem.
Buon appetito!