FOCACCIA S CUKETOU
Focacciu peču ji moc ráda, jako přílohu, jako hlavní jídlo nebo jen tak na odpolední posezení s přáteli. Pokud ji ochutíte, máte plnohodnotné jídlo. Stačí nějaká zelenina, kterou si nakrájíte a máte skvělý pokrm na piknik nebo na dlouhý rodinný výlet.
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 3 lžičky sušeného droždí
- 4 dcl olivového oleje
- 2 dcl vody
- sůl
- hrubá sůl a pepř - na posypání cukety
- 1 cuketa nastrouhaná nebo nakrájená na plátky
V míse kuchyňského robotu KitchenAid vypracujte z mouky, droždí, vody a 1 dcl oleje pružné těsto, které se bude mírně lepit. Ihned po zpracování vyklopte těsto na plech, na který jste předtím nalili zbylých 1 dcl oleje. Přikryjte utěrkou, olejem lehce potřete také povrch těsta a nechejte kynout přikryté utěrkou.
Po 45 minutách "rozprostřete" pomocí prstů těsto po plechu a nechejte ještě dalších 20 minut kynout.
Na těsto naskládejte naplátkované cukety a posypejte pepřem a solí. Plátky můžete vytvořit plátkovačem zeleniny KitchenAid nebo škrabkou.
Vložte do trouby předehřáté na na 200°C a pečte 20 minut.
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledoavt také na Instagramu.