DORT CHOBOTNICE
Dort nemůže chybět na žádné narozeninové oslavě a děti mají často různá přání, jak by měl vypadat.
Já jen takové přání splnila a upekla malému oslavenci chobotnici. 🙂
Recept pro nás připravila : Marcela Lančová
https://www.instagram.com/marcela.lancova/
Složení:12 vajec
300 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva3 lžíce
olejeKrém:
3/4 l mléka
4 čokoládové pudinky
500 g změklého másla
cukru dle chuti
Postup:
V kuchyňském robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
Pomalu přiléváme olej, přidáme špetku soli a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Připravíme si 3 formy různé velikosti tak, aby jednotlivé díly korpusu na sebe po upečení navazovaly a podařilo se nám tak lépe vytvarovat tělo chobotničky.
Vymazané formy naplníme těstem.
Pečeme na 180°C cca 35 - 40 min. Pokud nejsou korpusy ještě hotové, nechte je péct o chvilku déle.
Upečené korpusy vychladíme.
Mezitím si připravíme krém. Uvaříme pudink s cukrem, který pak zvolíme vychladnout a poté do něj postupně zašleme máslo.
Vychladlé korpusy rozkrojíme podél, pro chuť můžeme pokapat cukrovým rozvarem s likérem. Jednotlivé díly postupně promazáváme krémem a vrstvíme na sebe.
seřízneme dort do požadovaného tvaru a ještě celý dort potřeme zbylým krémem. Navrch dortu můžeme naklást ovoce, já zvolila maliny .
Dort dáme vychladit.
Potahovací hmotu obarvíme gelovou barvou a rozválíme na nelepivé podložce.
Velikost plátu by měla ve finále mít 2x výšku okraje dortu + průměr dortu + cca 3 cm na každé straně přes okraj. Plát by měl být silný cca 3 mm.
Rozválenou hmotu přeneseme na dort, uhladíme a dozdobíme do podoby chobotnice.
Zkuste to také a spusťte se do toho!
Přeji Vám dobrou chuť
Marcela