Domácí těstoviny podle paní Marcely
Pokud jste někdy čerstvé těstoviny ochutnali, jistě dáte za pravdu, že jsou rozhodně chutnější než ty kupované. * O tom se mohla přesvědčit i paní Marcela, která od nás obdržela sadu strojků na těstoviny jako poděkování za krásné a aktivní výstupy v naší skupině Vaříme s KitchenAid.
A protože byla zvědavá, jak to noví pomocníci zvládnou, okamžitě se dala do jejich přípravy. Jak se jí to povedlo, to posuďte sami.
Recept pro nás připravila : Marcela Lančová
https://www.instagram.com/marcela.lancova/
Ingredience:400 g polohrubé mouky
2 vejce
100 ml vody
špetka soli
Postup:
Do nerezové mísy kuchyňského robota KitchenAid rozklepněte 2 vejce, přidejte vodu a pomocí plochého šlehače na rychlost 2 důkladně promíchejte obě ingredience.
Poté postupně přisypávejte mouku, dokud těsto nebude mít konzistenci plastické hmoty.
Jakmile začne mít těsto tuhou konzistenci, zaměňte za hnětací hák, který Vám těsto krásně dohněte.
Správně připravené těsto se nelepí na okraje mísy, a když do něj „píchnete“ prstem, těsto se Vám na něj nepřilepí!
Těsto zabalte do fólie nechejte chvíli uležet v lednici.
Na robot nasaďte vyvalovačku těsta, nastavte tloušťku 2 a při rychlosti 2 do něj postupně vkládejte těsto a to několikrát za sebou, aby pěkně zvláčnělo.
Mezi jednotlivým vyvalováním těsto vždy přeložte. S dalším vyvalováním pak tloušťku zmenšujte až do požadované tloušťky.
Nezapomeňte stále posypávat moukou, aby se neslepily.
Po vyválení plátu vyměníme strojek za nástavec na široké či vlasové nudle a plát strojkem protáhneme.
Hotové těstoviny pokládejte na moukou posypanou utěrku.
Těstoviny můžete hned uvařit, nebo nechat usušit.
My jsme je uvařili a podávali s boloňskou omáčkou.
Mohu jen souhlasit, že domácí těstoviny jsou vláčnější, žlutější, prostě lepší ve všech směrech.
Zkuste to také a pusťte se do toho!
Přeji Vám dobrou chuť
Marcela 🙂