DOMÁCÍ ŠPALDOVÉ HOUSTIČKY

Domácí pečivo
25 října 2022

Nedokážu si představit lepší začátek nového dne, než když mě ráno z postele vytáhne vůně čerstvého domácího pečiva a paprsky jarního sluníčka...takový začátek dne je nejlepší, a vůbec už pak nezáleží na tom, jaké je venku počasí a kolik úkolů na vás v daný den čeká.
 

IMG_9119 
 


Ingredience:

500 g špaldové mouky (můžete však nahradit také klasickou hladkou moukou)
½ kostky droždí (20g)
200 ml vlažného mléka
100 ml bílého jogurtu
plátek másla (rozpuštěného)
1 lžička soli
1 žloutek

 +

mák, sezam, a další jiná semínka na posypání
1 žloutek s mlékem na potření




Postup:  

Suroviny pro přípravu těsta vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí hnětacího háku vypracujte v jednolité těsto, které následně nechejte alespoň hodinku kynout na teplém místě.
 

IMG_9105
 

Po vykynutí rozdělte na 12 dílů, ze kterých upleťte houstičky.
 

IMG_9101
 

Ty pak rovnoměrně rozprostřete na pečící plech KitchenAid (ponechejte dostatečné rozestupy - pečivo během kynutí ještě přibude na objemu :-) ) a nechejte kynout další 1/2 hodiny.
 

IMG_9102 IMG_9110
 

Po vykynutí potřete žloutkem vyšlehaným s mlékem, posypejte semínky a pečte v troubě vyhřáté na teplotu 160 stupňů asi 15-20 minut.
 

IMG_9111

 

Rada: na spodek trouby během pečení položte kastrůlek s horkou vodou (pečivo bude díky odpařované vodě nadýchanější).
 

IMG_9112
 

IMG_9121




Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření


 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít